top of page

Drip Coffee Festival 2019

25. mája 2019 prebiehali dve významné udalosti a ani na jednej sme nemohli chýbať. Tou prvou boli voľby do europarlamentu a tou druhou bol už v poradí tretí ročník Drip Coffee Festivalu. Ťažko povedať, na ktorej z nich sa vypilo viac kávy, venovať sa však budeme práve skvelému piešťanskému festivalu výberovej kávy.

Ako event pribiehal a aké v nás zanechal pocity?



Napriek tomu, že ide o mladý festival, každým rokom sa posúva dopredu a organizátori sa snažia návštevníkom prinášať neustále kvalitnejší zážitok. Tento ročník bol opäť dôkazom. Novinkou na festivale bola myšlienka udržateľnosti. V praxi to vyzeralo tak, že na festivale bolo zakázané používať papierové utierky a jednorázové poháre na kávu boli nahradené znovupoužiteľnými KeepCupmi od Mabets. Vyprodukovala sa tak len 1/4 odpadu oproti minulému ročníku, a to aj napriek tomu, že na festival zavítalo o 30% viac návštevníkov. Táto novinka ma nesmierne potešila, keďže sa aj ja snažím uberať svoje aktivity týmto smerom.


Na našom brew bare sme celý deň pripravovali sladkú Colombiu Heritage s chuťou čerešní a šťavnatú Kenyu Mwendiu s tónmi bieleho hrozna. Veľmi nás potešili pozitívne ohlasy a feedbacky na kávy, avšak obe mali na Dripe svoju derniéru a čoskoro ich nahradia nové kávy. Jednu z pripravovaných noviniek sme si vybrali priamo na festivale, na cuppingu importéra Cup-A-Lot. O akú kávu pôjde prezradíme čoskoro!



Vďaka Coffeeholics kávovary dostalo na festivale priestor aj espresso. Mali sme tak možnosť ochutnať nie len espresso, ale aj mliečne nápoje zo všetkých pražiarní, ktoré sa priebežne prestriedali na dvoch espresso baroch. Hneď z rána ste sa mohli nakopnúť shotom z našej Colombie Heritage, ktorá je v espresse príjemne lahodná so sladkým záverom plným zrelých čerešní.



Okrem toho celý deň prebiehali prínosné prednášky, workshopy a cuppingy. Nechýbali ani vynikajúce zákusky či drinky. V industriálnych priestoroch piešťanskej Elektrárne sa rozhodne nikto nemohol nudiť. Kto ma pozná (alebo číta moje blogy) vie, že festivaly milujem. Ich atmosféra je zakaždým nesmiernym zážitkom. Celá kávová komunita sa opäť stretla na jednom mieste, vyskúšali sme skvelé kávy od našich kolegov pražiarov, spoznali nových ľudí, odovzdali si nové poznatky a vychutnali krásny slnečný deň. Ďakujem organizátorom, návštevníkom a všetkým ostatným, vďaka ktorým mohol byť tento festival tak skvelý.

Verím, že sa čoskoro opäť uvidíme.


Miška 31.5.2019

bottom of page